Alkoholens inverkan på din hud: Både goda och dåliga sidor av sprite

Att dricka alkohol är ett mycket omtvistat ämne. Den har varit en del av mänskligheten i århundraden – det är en lång tid för forskning att konstatera. Och det verkar som om det är en sak som vissa människor har svårt att avgöra: vad ärverkningarna av att dricka alkohol?

I dagens artikel handlar det om effekterna av alkohol på din hy. Med andra ord, vad är bra och dåligt med drycker? Låt oss ta en titt och se vad du behöver veta.

Först och främst kan det vara värt att nämna att alkohol inte bara är förbjudet för små barn eller äldre personer, men det är också skadligt för din hud.

Genom att dricka alkohol ökar man risken för att utveckla ärr, tecken på åldrande, och hudförtjockning. Inte bara det, alkohol ökar risken för solskador, allergiska reaktioner och även psoriasis. Det är därför det är mycket viktigt att vara försiktig med de mängder alkohol som du intar.

Tro det eller ej, kan alkohol ge mycket näring till huden – men inte på ett sätt som är gynnsamt för lång sikt. Dess våtappande egenskaper kan uppmuntra hudfukt, men det torkar också ut huden,. Olika typer av alkohol skadar huden också på olika sätt. Till exempel har ljusare drycker som vodka och cider en tendens att torka ut huden mer än sötare drycker som öl och vin.

På tal om öl, en annan vanlig förekomst av alkohol som har några fördelar. Visste du att öl består av betakaroten, ett ämne som är känt för att vara en anti-aging ingrediens, och humle, ett ämne som har syntesförbättrande egenskaper? Detta gör det till ett utmärkt val för dig som vill åldras friskt.

Dessutom rensar öl huden, renar porerna och lindrar irritation. Ett nyttigt ölbad är ett prisvärt och miljövänligt sätt att få inträde till en exfolierande, nutritiv och hudförbättrande träning.

Naturligtvis kan det finnas nackdelar också. För det första är det inte bra för huden att dricka alkohol för ofta. Speciellt om du tar stora mängder. Det torkar ut huden, och det kan leda till småbristningar och fjällning.

Dessutom kan alkohol orsaka ojämn pigmentering. Enligt en studie som gjordes vid New Yorker Dermatology Group, kan alkohol orsaka melasma, ett hudsjukdom som orsakar ”maskperioden” liknande mörka fläckar.

Om du dricker öl ständigt kan den också medföra risken att utveckla Cabernet-granallergi. Det är ett ömsesidigt svar från huden till allergener som finns i sådana produkter som öl, vin, champagne och brännvin . Om du har en reaktion såsom klåda, rodnad, fläckar eller blåsor, bör du undvika att dricka hög alkoholhaltiga drycker.

Sist men inte minst är det viktigt att tänka på att alkoholmissbruk kan leda till inflammatorisk akne, som är en form av akne som orsakar stora flytande stänk och ärr. Detta är ett mycket allvarligt problem som måste hanteras av certifierade hälsoprofessionella och bör inte underskattas.

Sammanfattning:

Alkohol är inte bara skadligt för små barn eller äldre personer, men det är också skadligt för din hud. Det kan leda till ärr, hudförtjockning, solskador, allergiska reaktioner och psoriasis. Vissa typer av alkohol, såsom öl, har vissa helsefördelar, men det torkar också ut huden och kan leda till melasma, Cabernet-granallergi och inflammatorisk akne. För att undvika att dricka för mycket, är det bäst att begränsa ditt intag av höga halter av alkoholhaltiga drycker.

Etiketter