Starta skönhetsregimen hemma – bästa syrorna för förbättrad hudton och hudkvalitet

När det kommer till att förbättra hudtonen och uppnå förbättrade hudresultat, är syror ett effektivt verktyg. De hjälper till att exfoliera och jämna ut huden, minska porernas storlek, balansera ojämn pigmentering och tack vare sin syrgivning bromsa även åldrandets effekter. Syror är även fördelaktigt för att balansera olika hudproblem, som mättad, fet och mogen hud. Syror är även användbara i att dra in näringsämnen, som antioxidanter, som är avgörande för att hålla huden fuktad, ungdomlig och vacker. Det här kan låta som någonting som bara kan göras i en professionell miljö, men det finns även produkter med syra som är bekväma och enkla att använda hemma. Låt oss ta en titt på de olika syror som kan hjälpa till att förnya och vitalisera huden.

Alpha Hydroxy Acid (AHA)

AHA är en av de mest använda syrorna när det kommer till att uppnå förnyelse av huden och förbättra hudtonen. Det finns olika sorters AHA, men den som är vanligast är glykolsyra och mjölksyra. Båda ger långvariga och dramatiska resultat. AHA:er vilseleder förnyelsen av hudceller, resurfa huden och ljusar upp mörka fläckar, inklusive solskador, samtidigt som de löser långvariga acneärr och förbättrar hudtexturer. AHA kan användas dagligen och när man använder den regelbundet men i kontrollerade höga koncentrationer, kan man se synliga resultat, som att huden blir mjukare, ungdomligare och mer strålande.

Beta Hydroxy Acid (BHA)

BHA är en annan syra som lägger sig längre ner än AHA, och som bryter ned fettsyror som ligger under hudytan. Den syran som är mest använd för det här ändamålet är salicylsyra. BHA:er hjälper till att reducera storleken på talgkörtlarnas porer och motverkar även uppkomsten av tilltäppta porer. Dessa syror hjälper till att exfoliera och lösa upp oljor som har ackumulerats på hudens yta. BHA-produkter anpassar sig lämpligt för den som har oljig, känslig och aknebenägen hud. Om du är benägen för acne kan salicylsyra hjälpa till att förhindra framtida utbrott, och samtidigt göra huden mjukare och strålande.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är inte direkt en syra, utan snarare en polymer som kan bindera vattenpartiklar och hålla huden fuktig. Det finns många hyaluronsyraprodukter som anpassar sig för olika behov. Den kan användas för att förbättra hudens långsiktiga hälsa och texturering. Det kan också användas för specifika problemområden såsom torr hud, brister, linjer och rynkor.

Fruktsyra (PHA)

PHA:er är en relativ ny typ av syra. De är mer skonsamma än AHA och BHA, men ändå lika effektiva. PHA:er är framställda av polyhydroxisyror som hittas naturligt i frukt. De har en längre molekylär struktur och långsammare exfolieringsegenskaper, vilket gör dem lämpligare för torr och känslig hud samt för den som inte tål starka exfolieringsmetoder. PHA:er kan användas dagligen utan att det leder till torr, irriterad eller överstimulerad hud. De har även egenskaper som förbättrar upptagningen och även behåller det fuktnivåer huden behöver. PHA:er har ofta inte kollagenbildande egenskaper, vilket är väldigt fördelaktigt för förbättrad hudtextur och jämnare hudton. Fruktsyror är det perfekta steget för den som är sugen på att förbättra sin hud med syra, men som inte vill ta i för mycket.

Citronsyra och äppelcidessyra

Citronsyra och äppelcidessyra är två syror som idag kan hittas i många skönhetsprodukter. Båda är starka oxiderare och har utmärkt förmåga att lösa upp oljor och bakterier. Citronsyra är effektiv för att ta bort mörka fläckar och bleka huden, medan äppelcidessyra är bäst för att minska storleken på porer. För att uppnå det bästa resultatet bör man använda såväl äpplecidessyra som citronsyra. Använd dem tillsammans eller alternera dem – det är helt upp till dig. Båda syrorna har bevisat att de förbättrar hudtextur och förhindrar acneutbrott. Försiktighetsåtgärder måste vidtagas när man använder citronsyra, eftersom det är en mycket aggressiv och stark syra.

Ascorbyl Glucoside Vitamin C

Vitaminc C serum är en stark antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler och skyddar även mot skadliga UVA-strålar. Ascorbyl Glucoside är den fettlösliga formen av vitaminc C, vilket gör den lättare att absorbera för huden. Denna syra har visat sig stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudtextur och fuktnivåer. Vitamin C är även ett bra sätt att bekämpa de fina linjerna, rynkor och texturlägen som åldrandet regelbundet lämnar efter sig. Det kan också balansera hyperpigmentering och hjälpa h

Etiketter