5 Sesderma Hidraderm Hyal Serum

Sesderma-serumet med hyaluronsyra förstärks av extra återfuktande ingredienser. Denna produkt är ett intressant alternativ för skadad hud och djupa rynkor; huden som behöver intensivvård. Det är speciellt tilltalande för personer som är 60+ år. HA-molekylerna fångas upp i liposomer, så att de borde få till högre effektivitet. Stämmer detta?

Sesderma Hidraderm Hyal Serum – Recension

Storlek: 30 ml
Hudtyp: rynkor, åldrande hud, brist på fukt

Sesderma Hidraderm Hyal Serum – Ingredienser & konsistens

Detta serum lockar människor som vill ha allt på en gång. Om du letar efter något mer än hyaluronsyra, så innehåller serumet från Sesderma bland annat ceramider, fettsyror och retinol. 

Konsistensen av detta serum skiljer sig från de flesta andra i samma kategori. Serumet från Sesderma är fet, eftersom den innehåller fettsyror, massor av silikoner och alkoholer som underlättar absorberingen av de aktiva ingredienserna. Men de kan också torka ut huden. Det finns en hel del ämnen i denna produkt – aktiva ingredienser är parade med syntetiska ämnen, som då försämrar serumets förmåga att återfukta.

Hur använder jag Sesderma Hidraderm Hyal Serum?

Applicera serumet på morgonen och kvällen på rengjord hud i ansiktet och på halsen. Du kan använda en större dos på extremt torra områden. När serumet har absorberats, applicera en fuktkräm.

Sesderma Hidraderm Hyal Serum – Effekter

Sesderma Hidraderm Serum är unikt och har ovanliga ingredienser. Den har en stor dos av HA och massor av mjukgörande ämnen, samt till och med retinol. Därför säkerställer det inte bara djupgående återfuktning, utan också utjämning av rynkor samt förbättring av den åldrande, hängande och skrynkliga huden.

Hyaluronsyran som används i denna formel har olika molekylvikt, därav ska den skydda överhuden, förhindra vattenförlust och förbättra överhudens funktion. Retinoider, å andra sidan, ska aktivt föryngra huden. I verkligheten är serumet dock komedogent och fungerar inte bra för fet, kombinerad eller till och med normal hud. Däremot passar det torr och uttorkad hy.

Positivt

 • Bra återfuktande effekt
 • Mjukgörande ämnen tar hand om den åldrande, livlösa huden
 • Rik på aktiva ingredienser
 • Förhindrar förlust av fukt/vatten
 • Jämnar ut rynkor, förbättrar hudens utseende

Negativt

 • Tjock, lätt komedogen produkt
 • Överbelastning av ämnen (alkoholer, silikoner, m.m)
 • Högt pris
 • Inte ett serum med ren HA
 • Var försiktig eftersom den innehåller retinol – den kan inte användas som dagserum
 • Liten storlek

Sesderma Hidraderm Hyal Face Serum – Sammanfattning

Sesderma-serumet, rikt på hyaluronsyra och massor av andra starkt fungerande näringsämnen, är gjort för specifika uppgifter. Det är ett bra val för extremt slapp och trött hud, eller för att stärka huden efter behandling mot akne. Det får bra recensioner som ett HA-serum, men det borde endast användas på den åldrande, skadade huden på grund av ingredienserna.

Etiketter

Kommentarer