Hur får man den bästa hudvårdsrutinen hemma?

Hudvården hemma är viktig för att bevara hudens ungdomlighet. Utseendet på hyn beror på hur du tar hand om den varje dag. Om du gör allt fel, kommer inte ens den dyraste ansiktsbehandlingen kunna reparera skadan. Hur får man till den bästa hudvårdsrutinen hemma?

Guide: hudvård hemma

RENGÖR DIN HUD

Ren hud ger inget annat än vinst. Grundligt rengjord hud fungerar bättre, reparerar snabbare, återställer och absorberar näringsämnen lätt. Glöm därför aldrig att tvätta av smink, talg och smuts innan du går och lägger dig. Använd ett riktigt bra micellärt vatten som inte torkar ut huden. Kom ihåg att också använda en mild rengöringsgel eller skum. Titta efter produkter gjorda på naturliga ingredienser.

ANVÄND EN TONER

En toner är underskattad, men oersättlig. Det är inte sant att micellärt vatten spelar samma roll som en toner, eftersom det uppfyller ett annat syfte. En toner balanserar hudens pH, lugnar, ökar absorberingsförmågan och förbereder huden för aktiva ingredienser från serum och fuktkräm. Det är därför en toner fortfarande är en nödvändig del i hudvården.

ANVÄND SERUM

Ett ansiktsserum är en relativt ny skönhetsprodukt när vi jämför det med krämer som använts i hundratals år. Serumet har en annan effekt, plus att det är väldigt lätt och omedelbart absorberas. Det är kraftfullare än en kräm, eftersom det når de djupaste hudlagren. Det bästa serumet kan fördröja hudens åldrande, och reparera hudskador, vilket gör att ansiktet ser några år yngre ut! Välj det klokt, och se till att det har de bästa ingredienserna för din hud. De bästa substanserna i ett ansiktsserum inkluderar vitamin C, retinol, växtstamceller, hyaluronsyra, naturliga växtingredienser som aloe, vitt och grönt te, alger.

ANVÄND SOLKRÄM

Ett solskydd är ett måste i dessa dagar. Solen har många fördelar, men dess effekt på huden är destruktiv. Det orsakar rynkor i ansiktet, påskyndar åldrandet, utlöser massor av fläckar och allvarliga hudåkommor. För att göra saken värre; kombinationen av solljus och vissa hudvårdsprodukter, t.ex. retinol, ger dåliga konsekvenser. Applicera solskydd på morgonen. Massor av fuktkrämer har UV-filter – titta efter SPF 20 eller högre.

VÄLJ RÄTT KRÄM FÖR DIN HUDTYP

En fuktkräm måste ingå i din dagliga hudvård, även om du använder serum. Endast den här produkten kan skapa ett skyddande lager på huden, som skyddar den mot skador och väderförhållanden.

SE I INGREDIENSER I PRODUKTER

Kosmetiska företag är inte alltid tydliga när det gäller ingredienser. Det är därför du måste gå igenom innehållsförteckningen och välja de mest naturliga produkterna. Oavsett om du köper en toner, kräm eller serum måste formeln vara perfekt. En kort lista över fina ingredienser är bättre än en produkt fylld med silikoner, parabener eller mikroplast.

Etiketter