Din ansiktsskötsel fungerar inte? Se de vanligaste misstagen som förstör din hud!

Många gånger undrar vi varför vår hud inte ser ut som vi vill att den ska, eller vi klagar på att våra hudåkommor inte försvinner trots att vi håller oss till en strikt ansiktsskötselregim. Då är det viktigt att tänka igenom om du är skyldig till någon av de vanligaste misstagen som förstör din hud. Nedanför hjälper vi dig att förstå vilka dessa misstag är, så att du kan undvika dem och få den fina, friska hud du alltid önskat.

1. Försök inte att ta bort finnar med ditt hårda grepp.

Uppenbarligen lockas vi ibland att pressa tillbaka finnar för att få bort dem. Men som våra hudläkare uppmärksammar, är det ett stort misstag att pressa eller ”krämma” dina finnar, eftersom det ofta bara leder till fläckar eller färgförändringar av huden, även infektioner. Ifall du insisterar på att ta bort dina finnar själv, försök att använda specialverktyg för att åstadkomma det, så att du undviker att skada huden och få ärr.

2. Ändra inte för ofta hudvårdsregimen.

Vi är ofta intresserade av att prova nya produkter och/eller ändra vår dagliga hudvårdsregim. Det är inte nödvändigt att ändra hela regnimet hela tiden. Om du gör det kan det ofta leda till att huden kämpar med att anpassa sig till de nya produkterna och ditt ansikte blir upp än ned. Begränsa dina ändringar i din hudvårdsrutin, ta inte för mycket nya produkter och se resultat när det gäller din huds hälsa.

3. Överanvänd inte ansiktsmasker.

Det är inte bara bra att regelbundet använda ansiktsmasker, utan det är inte bra heller att överanvända dem. Användningen av ansiktsmasker ett par gånger i veckan är mer än tillräckligt. För mycket exfoliering eller användning av ansiktsmasker är inte bra för din hud och kan orsaka irritation, fläckar eller rodnad.

4. Missa inte att skydda fullständigt din hud mot solen.

Glöm inte att solskydd finns för att skydda din hud mot solens skadliga effekter. Trotskydd och dagliga solskyddsfaktor är de två sakerna du alltid vill ha med i din hudvårdsrutin. Applicera solskydd varje gång du går ut från huset och se till att det har ett skyddande UV-försvar. Det är särskilt viktigt att använda solskydd under sommarhalvåret, när solens strålar är som starkast.

5. Var noggrann med produkter som du väljer.

Trots att du har glömt detta knep så ofta, är det viktigt att du aldrig väljer produkter med stora eller skadliga ingredienser som parabener, SLS eller D & C. Trots att vi är tilltalade av produkternas pris eller deras reklam, bör vi vara mer försiktiga på sådana produkter som endast är avsedda att tjäna till ett ögonblick. Så när du sminkar dig, köp produkter som är organiska och fri från farliga kemikalier.

6. Använd aldrig för varmt vatten för att tvätta din hud.

Ett misstag eftersom det gäller att hålla sin hud sund är att man ofta använder för varmt vatten, när man tvättar eller badar sig. För att upprätthålla din hudens hälsostatus, försök att tvätta ansiktet och duscha med ljummet vatten då och då. För varmt vatten stöder hudbränning, rodnad och till och med torr och irriterad hud. Se så att du alltid tvättar din hud med ljummet vatten vid både morgon- och kvälls-rutin.

7. Sluta inte exfoliera din hud.

Noggrann, regelbunden exfoliering är viktig för att hålla din hud len, len och helt fri från döda hudceller. Du kan lugnt exfoliera en gång i veckan, med en utvald exfoliering produkt, för att bli av med döda hudceller, samt tillåta att huden blir mjuk och återfuktad. Glöm inte att exfoliera även om din hud är känsliga. Det är säkert att exfoliera ofta med mjuka peeling-produkter.

8. Försök inte att bleka din hud.

Idag använder många människor olika sorters krämer för att bleka deras hud. Obekvämt, ibland kan de ge motsatt effekt, vilket leder till ärr på huden eller fläckar av hudsjukdomar. För att skydda din hud måste du göra ett tydligt val för att undvika oupphörlighet. Använd endast produkter som är säkra och som innehåller naturliga ingredienser, som är fysiologiska med din hud.

9. Drick inte för mycket alkohol.

Det är ingen hemlighet att alkoholpåverkar vår inre och yttre hälsa. Vanlig användning av alkohol är inte bäst för att upprätthålla vår huds hälsa, eftersom det kan leda till problem som rodnad, torrhet, pigmentation eller tappar fukt. Därför är det bäst att undvika att dricka för mycket fyllnadsdrycker, och se till att du inte dricker mer än 3-4 gånger i veckan.

10. Försök inte att ta bort håret

Avlägsnande av hår från ansiktet är ibland nödvändigt, men drastiska metoder som sårs

Etiketter