Så applicerar du pin-up-makeup

Pin-up-makeup är ett ledande mode som går att använda till alla tillfällen från plåtning till formella händelser. Denna stil var en gång i tiden populär bland tjejer och kvinnor som modellerades efter glamourstjärnor. Dagens pin-up är vanligtvis välgjord, intensiv färgcirkel och kreativ frisyr – all typisk för att skapa ett glamoröst utseende som står emot tiden. Följ dessa steg så får du det ursprungliga pin-up-makeup!

Steg 1: Förbered din hud

Innan du applicerar någon form av makeup är det viktigt att förbereda din hud, vidta alla åtgärder som du en gång i tiden gjorde innan du applicerade makeup. Det är viktigt att göra ett lager av en återfuktande kräm till att börja med, så att din hud är smidig och strålande före appliceringen av makeup. Sedan är det dags att täcka upp eventuella problemområden med en jämnare ton. Din bas ska aldrig ha en tung känsla. Smörj också in ögonbrynen med en ögonbrynsgelé innan du applicerar någon form av pencil eller skugga.

Steg 2: Lägg grunden med foundation och concealer

När du fortsätter till appliceringen av pin-up-makeup måste du lägga ett baslager på din hud. För att skapa en felfri finish rekommenderas det att du använder en långvarig lätt foundation som inte är tung. Fundera över att lägga concealer under ögonen och till problemområden. För att få en extra popp är det bra att lägga ett lager av highlighter ovanpå foundationen. När du är klar med detta steg kan du fortsätta med nästa.

Steg 3: Applicera rouge

För att få den felfria pin-up-look måste du applicera lite rouge för att lyfta ansiktet och ge det liv. Du kan applicera rouge till kindbenet och till de högsta delarna av kinderna. För att få ett verkligt glamoröst utseende rekommenderas det att du använder en pin-up-rouge. Färgen ska vara naturlig och inte för tung, och applikationen ska vara jämn. Följ ditt ansikte naturliga kontur för att få de bästa resultaten.

Steg 4: Applicera Ögonskugga

Ögonskuggan är det område där du kan leka med färgen och skapa lite glittrande. För pin-up-utseende är det rekommenderat att använda olika nyanser av brun och lite grått eller beigt, med inslag av silver eller guld. Starta med att applicera en ljusare basfärg till det inre-överdelen av ögat, sedan applicera en mörkare färg till fransen och yttre-överdelen av ögat. För att skapa illusionen av vackra ögon är det viktigt att applicera en ljusare nyans på nedre fransen. För att intensifiera looken kan du även applicera en ljusare ögonskugga i det mediala ögonvrån och en mörkare i det Laterala ögonvrån.

Steg 5: Applicera ögonskugga

För att lyfta ogonskuggan måste du applicera en eyeliner till ögonen som ger form. När du applicerar ögonbrynen, följ ögonbryns arcarna och applicera eyeliner på dem. För ett verkligt glamoröst utseende måste du tillämpa klippbortandan med en kolfil när du ritar. Fyll sedan ögonbrynet för att få den fylliga looken som kommer att vara perfekt till pin-up-utseende. Färgen på ögonskuggan ska vara mörk eller intensiv för att framhäva blush på kinden.

Steg 6: Applicera mascara

För att lägga till en dramatisk touch på ditt utseende är det bästa att applicera lite mascara. Mascaran tillökar inte bara längden på fransen utan ger den också definition och fyllighet. Ögonskuggan och mascara måste båda matchas för att skapa pin-up-utseende. För de mest glamorösa ögon är det bäst att välja en svart mascara.

Steg 7: Lägg på läppstift

Läppstiftet är det sista steget i pin-up-makeup. Detta steg måste inte vara för tungt, utan läppstiften ska vara samma som den färg som du använder på kindbenen för att bibehålla den naturliga looken. Du kan tillämpa läppstift och sedan glans om du önskar det. För en glamourös look är det bäst att använda en ljus och glossy look.

Steg 8: Fixera ditt utseende

När du har applicerat alla produkter följer du denna sista steg för att fixera ditt utseende. För det här kan du använda ett fixturspray som består av lite vatten och havsalt. Spraya ditt ansikte, nacken, axlarna och bröstet med den för att få det ursprungliga pin-up-utseende. Med ett sådant hållbart slutresultat kan du gå ut och njuta av glamorös look samtidigt som att du håller dig sval hela kvällen.

Tips och tricks

När du applicerar pin-up-makeup är det viktigt att vara försiktig med att få en överdrivet tung look. Din makeup ska vara naturlig, lätt och felfri för att få en perfekt pin-up-look. Följ dessa steg när du applicerar pin-up-makeup för att få det ursprungliga pin-up-utseende!

Etiketter