Korrigeringsfel när man rengör ansiktet: Se till att inte låta din hud lida!

Om du ignorerar dina hudvårdsrutiner, desto sämre kommer din hud att se ut. För en hälsosam, strålande hy, är det alltid viktigt att följa några dagliga hudvårdsrutiner, såsom att rena och exfoliera. Genom att ha en regelbunden rengöringsrutin kan du förebygga akne och andra hudproblem som finnar, åldrande och solskador. Tack vare detta kan du bibehålla hudens hälsa och förhindra att den blir skadad. Även om du känner att det är enkelt att ta hand om din hud, finns det några vanliga misstag som du bör undvika.

1. Använd inte rätt rengöringsprodukt

Innan du börjar rengöra är det viktigt att du köper rätt produkt för ditt hudtyp. Det finns många olika sorters rengöringsprodukter, men välj det som passar din hudtyp, ålder och alla dina hudproblem. Om du använder fel rengöring kan det skada din hud. Till exempel, om du har fet och oren hud, bör du inte använda en produkt som är för torr. Därför är det viktigt att du läser alltid etiketterna på produkten innan du köper den.

2. Använd produkter med för hårda ingredienser

För mycket skrubbning av ansiktet med produkter som innehåller för starka ingredienser kan lämna din hud irriterad och torr. Så se till att du använder produkter som inte innehåller ingredienser som alkohol, salicylsyra eller retinol, eftersom de kan vara för aggressiva och skadliga för din hud. Försök att rengöra ansiktet med milda produkter. De innehåller ingredienser som glycerin och Aloe vera, som är mycket mildare och hjälper till att återfukta huden.

3. Inte följer upp med en toner

När du rengör ansiktet, bör du alltid följa upp med en toner för att återfukta huden. Toner hjälper till att balansera pH-avvikelser som kan uppstå efter rengöring. Det hjälper också till att återställa hudens fuktighet och skydda den mot yttre orenheter, skadliga ämnen och för tidigt åldrande. Använd en toner som är speciellt framtagen för din hud typ efter att du har rengjort ansiktet.

4. Glöm inte solskydd

Om solskydd är en del av din dagliga hudvårdsrutin, se till att du inte glömmer att använda det. Solskydd hjälper till att skydda huden mot yttre föroreningar och solens skadliga strålar som UVA- och UVB-strålarna. Använd alltid ett solskydd med SPF 30 eller högre, även om solen inte är mycket synlig. Var noga med att solskyddet är vattenresistent och innehåller solskyddsingredienser som kattiksyra, oxybenzon, avobenzon och titanoxid.

5. Använd för många produkter

Att överdriva din hudvårdsrutin och använda för många produkter kan orsaka obalanser i hudens ökosystem. Använd inte produkter som dyker upp och erbjuder ”mirakelresultat”. Det är bäst att hålla din rengöringsrutin enkel och naturlig. Om du följer den dagliga hudvårdsrutinen för att rena ansiktet med en ansiktsmjölk, en toner och en återfuktande kräm, är det allt som krävs för att hålla huden ren, skyddad och återfuktad.

6. Att glömma att skydda ögonen

Vissa ingredienser i din rengöringsprodukt kan skada eller irritera ögonen. Se därför till att skydda ögonen medan du städar ansiktet. Försök att skölja ansiktet under ett långt varmt bad och viktiga ögonen för att undvika att produkten kommer i kontakt med ögat. Om det du använder är en ånggenerator, se till att spraya en kemikaliefri ånga direkt på ansiktet. Värm ångan innan du applicerar den på huden och försök att hålla den minst fem centimeter från huden.

7. Att inte använda ett ansiktsvatten

Aromaterapeutiska ansiktsvatten hjälper huden att återfuktas och hålla den balanserad. Men det finns lite känd information om ansiktsvatten. Men känner du till att det är särskilt fördelaktigt att ha det som en del av din rengöringsrutin. Ansiktsvatten innehåller ingredienser som kan hjälpa till att lugna huden och hålla den balanserad. Du kan använda det efter att du har rengjort ansiktet och innan du applicerar din dagkräm.

8. För ofta rengöring

För mycket rengöring kan vara skadligt för huden. Om du rengör ansiktet för ofta, kan du skada huden och ta bort det naturliga skyddet mot yttre miljöpåverkan. Det är alltid bäst att rengöra ansiktet endast två gånger om dagen, medan du tar bort makeup och andra orenheter mellan sköljningen. Undvik att scrubba ansiktet för ofta. Och när du rengör ansiktet, se till att du alltid använder en mild rengöring. För aggressiv rengöring kan leda till fuktförluster i huden och öka inflammation.

9. Användar varmt elvatten för att skölja

Hela poängen med att rengöra ansiktet är att ta bort orenheter och återfukta huden. Varmt vatten kan ta bort fett och o

Etiketter