Hög porositet hår – Vad vinner det efter behandling med linsolja?

Hög porositet hår är ett vanligt hårproblem som de flesta av oss har upplevt. Det kan vara orsakat av exponering för höga temperaturer, stylingprodukter, kemiska ingredienser, eller miljöförhållanden som torrt klimat som helt enkelt tar dockan ur håret. en lösning som vi ofta hör talas om är linsolja och detta är förmodligen en av de mest effektiva sätten att behandla hög porositet hår. Men vad är det för nytta med linsolja och är det något som verkligen hjälper?

Linsolja är en olja som pressas från fröna av den Europeiska linsen ( linum usitatissium), associerad med den uttalade nyttan av kosttillskott som innehåller omega-3-fettsyror. Linolja har länge använts som en naturläkemedel för hårvård för att förbättra deras hälsa och utseende. I själva verket kan linsolja återställa och återfukta hår skadat av miljöförhållanden som extrem kyla eller hetta.

Hur linsolja fungerar för hög porositet hår

Väsentligen är linsolja mycket rik på nukleotider, en typ av ämne som hjälper till att förse håret med nödvändigt näringsämne, vilket gör det starkare och mer resistent mot frisyrskador. När det gäller hög porositet hår, kommer linsolja att täta ut håret, som det har en mjukgörande effekt. Genom att applikera det på håret förenklar det att reparera skadat hår, samtidigt som man håller det mjukt och återfuktat, så att det inte brister och splittras lätt.

Linsolja lindrar även den ökade porositet som leder till håravfall och hårbristningar. I själva verket har det också visat sig öka volymen av hår, så att det ser tjockare och mer luftigt ut. Det låser fuktigheten i håret, som gör att det känns mjukt och sprött. Eftersom linsolja är rik på omega-3-fettsyror, har det visat sig helt nödvändigt för att rensa scalp och minska håravfall.

Hur man använder linsolja för att behandla hög porositet hår

För att använda linsolja till hög porositet hår, bör du först ta en bra fuktkräm och applicera den på ditt hår och hårbotten. Klappa in fuktkrämen i hårbotten och låt den sitta i en stund för att förbättra upptagningen av linsolja.

Därefter bör du applicera linsolja på ditt hår, särskilt från hårbotten till ändarna. Låt det sitta i en stund, kanske 10-15 minuter. Du kan även låta det sitta över natten och skölja det sedan nästa morgon.

Du kan också blanda linsolja med en annan naturlig olja som kokosolja och använda den som en hårkur för att ge det extra återfuktning. Följ samma process som för att använda linsolja för att behandla hög porositet hår.

Därefter bör du skölja det hela med en mild schampo. Gör det försiktigt så att oljan inte tas bort helt. Värm sedan en liten mängd linsolja i ett vattenbad och blanda det med kokosnötolja. Applicera detta med en masserande rörelse för att hjälpa till att låsa in fukt och näringsämnen. Skydda ditt hår med en hatt för att förhindra att oljan avdunstar.

Låt oljan verka över natten och skölj det sedan nästa morgon. Avsluta behandlingen med en varm ljummet skölje. För att maximera resultaten, rekommenderar vi att du upprepa den här processen ungefär en gång varje vecka.

Hur linsolja kan hjälpa hög porositet hår

Det finns flera sätt att använda linsolja i hårvårdsrutin för att hjälpa till med hög porositet hår. För att få bästa resultat, rekommenderar vi att du inte bara applicerar det i ditt hår, utan även äter det som en del av din kosttillskott. För att återställa hårets porositet, rekommenderar vi att du kombinerar en daglig dos av linsolja med en hårkur som innehåller linsolja. Hårkuren bör appliceras i håret ungefär en gång i veckan.

Förutom att behandla hög porositet hår, linsolja hjälper även till att motverka håravfall och ångest och oro. Det innehåller också höga nivåer av antioxidanter, som hjälper till att skydda håret mot miljöförhållanden och oxidativ stress. Om du är ute efter att boosta ditt hår och ge det en ny livskraft, rekommenderar vi verkligen att du ger linsolja ett försök.

Slutsats om behandling med linsolja för hög porositet hår

Linsolja är ett underverk för att behandla problem som hög porositet hår. Det innehåller flera näringsämnen som hjälper till att reparera skador och återställa hårets fuktbalans och hälsa. Genom att använda linolja som en del av hårvårdsrutin, kan du förbättra hårets hälsa och ge det en ny livskraft. Vi tycker att det är ett bra sätt att både skydda håret mot skador från miljöförhållanden och återställa det som en del av din hårvårdsplan.

Etiketter