Diskutera omöjliga skötselrutiner för fransar – must-know-information om daglig skötsel

Grundläggande skötsel av fransar är inte bara en av de viktigaste sakerna för att förhindra att dina fransar förlorar sin längd och tjocklek, utan det är också en fantastisk möjlighet att fylla ut dem och få dem att se naturligare ut – oavsett om du är en ägare av syntetiska eller naturliga fransar.

Några exempel på nyttiga vanor för att bibehålla dina fransar är att se till att du använder ett mascara som är av god kvalitet, skölja området runt dina ögon dagligen och att tvätta fransarna med milda rengöringsmedel. På så sätt håller du undan bakterier och håller fransarna rena och välmående.

Använd rätt mascara

När det gäller skötsel av fransar är det viktigaste att använda en mascara som är av hög kvalitet. Billigare mascaror kan innehålla ingredienser som är skadliga för dina naturliga fransar, såsom parabener och sulfater, som kan torka ut eller skada din hud. Därför rekommenderas det att du satsar på en mascara som innehåller naturliga ingredienser som kan återfukta din hud samtidigt som du täcker dina fransar med pigment. Det innebär att du inte ska välja en mascara som är överskuggad av kemiska ingredienser eller en mascara som innehåller ingredienser som prostaglandiner eller parfym.

Rengör och desinficera regelbundet

Fransar som ofta exponeras för bakterier, luftföroreningar, fukt, smuts och makeup-rester måste rengöras regelbundet. För att göra det är det viktigt att du använder de rätta produkterna. Det bästa sättet är att använda en mild rengöringslotion eller ett desinfektionsmedel för ögonfransar. Försök att undvika att använda vanlig tvål, eftersom det är alltför irriterande för huden runt ögonen.

För att rengöra fransarna ordentligt tar du en fuktig bomullspad eller ett mjukt handdukstyg som är fuktat med vatten och lite mild rengöringsmedel. Du kan också använda en koncentrerad lösning som speciellt är anpassad för att rengöra ögonfransarna. Rengör sedan dagligen och se till att du tvättar ögonpartiet.

Balansera din hud

För att hålla dina fransar sana är det viktigt att du håller din hud i balans. Förutom att du regelbundet rengör och desinficerar fransarna är det också viktigt att du håller huden runt dina ögon återfuktad och matad med näring. Använd en mild och oljefri fuktighetskräm som är framtagen för att passa ansikte och ögon. Undvik att använda produkter som är för feta eller för tunga, eftersom det minskar elasticiteten, stelnar huden och orsakar att huden inte längre kan hålla fransarna.

Ta bort makeupen ordentligt

För att din skötselrutin ska ha ett bra resultat är det också viktigt att ta bort alla spår av makeup från ansikte och ögon varje dag. Det är viktigt att du använder en mild och olje- eller alkooldownsatt produkt som samsas med din hud. För att ta bort mascara applicerar du produkten över hela ögonpartiet och väntar ett par minuter innan du använder en fuktig tvättsvamp eller bomullspad för att ta bort alla spår av makeup.

Välj rätt näringsrik hudvård

För att skydda, stärka och bygga upp fransarna är det viktigt att du använder högkvalitativa näringsrika produkter som har speciellt utvecklats för att ge dina fransar optimal näring och hälsa. Det bästa är att hitta en speciell hudvårdsprodukt för ögonfransar som är speciellt framtagen för att återfukta, skydda och ge näring. För att få bästa resultat bör du ha en skönhetsrutin som omfattar en serum för dina fransar som ger näring, skydd och fukt.

Massera dina fransar

En vanlig skönhetsrutin för fransar som också är idealisk är att massera fransarna. Ögonbrynsmassage är en lätt och snabb metod som ökar blodcirkulationen och får fransarna att växa friskare, starkare och snyggare. Massage ger även skydd mot skador och föroreningar genom att det hjälper fransarna att rengöra sig själva. För att göra en massage av fransarna applicerar du lite ögonbrynscreme eller olja på fingertopparna och gnuggar sedan dina fransar genom att skaka dem försiktigt.

Låt dem andas

Förbättra din fransskötselrutin ytterligare genom att låta fransarna andas. När du stänger in fransarna under ett par ögonfalser eller låter dina lösögonfransar, som har applicerats med lim, behålla sin look flera dagar är det väldigt viktigt att låta fransarna ta en paus ibland så att de kan få den nödvändiga luften. När det är möjligt bör du låta dina ögonfransar vara utan maskara och ögonfalser i ett par dagar eller åtminstone sova utan dem så att fransarna får andas.

Så är detta allt du behöver veta om daglig skötsel av ögonfransar

Om du följer dessa enkla steg för att ta hand om dina ögonfransar oavsett om de är naturliga eller konstgjorda kan du ge dina fransar en sund liv

Etiketter